Cicle 618 talks (La relació Barcelona-Madrid vista des del món de la novel·la policíaca)

Cicle 618 talks (La relació Barcelona-Madrid vista des del món de la novel·la policíaca)

Aquesta conversa forma part del cicle 618 Talks, una sèrie de trobades inspirades pels 618 kilòmetres que separen Barcelona i Madrid. Amb aquest cicle, volem posar de manifest com el món de la cultura (artistes, creadors, pensadors, intel·lectuals, gestores, polítics…) contribueix, a través dels seus projectes, obres i activitats, a la construcció de la ciutat i a generar aliances entre ciutats, impulsant així el seu potencial col·lectiu.
L’home que camina…

L’home que camina…

Ens enfrontem a la immobilitat i, alhora, als passos silenciosos de l’home que camina, que avança.El coreògraf i ballarí Cesc Gelabert donarà vida a l’obra L’home que camina, d’Alberto Giacometti. Avui els avenços tecnològics requereixen que l’home contemporani perdi la seva capacitat de moure’s, quedant-se fix a terra com si fos una figura de bronze, en contrast amb l’escultura immòbil de Giacometti que reclama que ens movem, que actuem, que ens interroguem. Gelabert ens ofereix la dansa de l’immòbil, desvetllada en la mirada i el record de l’home que camina.
Rostres

Rostres

Esbós de l’escena: dos pianistes es troben en l’escenari del Romea afinant el seu piano. El so de les tecles afavoreix la representació de la solitud. El pianista i la pianista van vestits de negre com el piano, i igual que el fons de l’escenari del teatre Romea. A l’escenari, l’espectador observarà un operador de càmera que està parat al costat d’una cadira i, al fons, en un lateral, el pianista i la pianista. Després d’uns minuts escoltant i veient els pianistes afinant els seus pianos, veiem sortir Pere Arquillué que, en silenci, s’asseu a la cadira. L’operador de càmera comença a gravar la cara d’Arquillué, només la cara, i les imatges es poden veure en dos grans monitors col·locats als laterals de l’escenari. Pere Arquillué comença a afinar el rostre, a mostrar els rostres. Minuts després, el pianista comença a interpretar una sèrie de peces de Romeo i Julieta de Sergei Prokofiev i Pere Arquillué, a través de la cara i en silenci, ens transmet la història de la peça...
6é Cenacle amb María Goiricelaya

6é Cenacle amb María Goiricelaya

Àfora celebra el sisé cenacle amb María Goiricelaya El 7 d’octubre de 2024, va tenir lloc el sisé cenacle d’Àfora Focus al Restaurant Racó d’en Cesc, una de les activitats del programa Platea 618 que vol connectar i afavorir la relació entre els professionals del sector de Barcelona i Madrid. En aquesta ocasió el convidat principal va ser el l’autora i directora María Goiricelaya qui, aprofitant la seva estada al Teatre Romea de Barcelona amb Altsasu, va compartir una llarga conversa –moderada per Daniel Martínez, president de Focus- amb Marc Artigau, Dafnis Balduz, Tania Brenlle, Pau Carrió, Jordi Casanovas, Clàudia Cedó, Daniela Freixas, Alícia Gorina, Daniel López-Orós, Carmen Marfà, Leticia Martín, Pau Miró, Josep Maria Pou, Laia Ricart, Marc Rosich i la direcció del Grup Focus.
Proclamació i lliurament del 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

Proclamació i lliurament del 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

El dilluns 22 de juliol a les 19 h al Teatre Romea va acollirar l’acte de proclamació i lliurament del 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, que distingeix la millor actriu de la temporada teatral barcelonina.La Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya (FGTAC) i la revista Núvol conformen el jurat d’aquest guardó, en el qual també participen l’Ajuntament de Molins de Rei, la Fundació Romea i l’Institut del Teatre. Els mecenes Joan i Sandra Llavina, de Lexus, van aportar l’anell d’or que va rebre l’actriu premiada.