Àfora Focus Edicions i Comanegra convoquen el Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona

juny 16, 2022 | Àfora Edicions

Barcelona, 16 de juny de 2022

L’editorial Comanegra i Àfora Focus Edicions han presentat en el Teatre Romea el nou premi literari de novel.la ambientada a Barcelona. Un premi que impulsen conjuntament dedicat a obra inèdita en català que pretén incentivar la creació vinculada a la ciutat, acollir la pluralitat de mirades que s’hi entrecreuen i fomentar el talent narratiu. Amb una dotació econòmica de 25.000€, l’entrega del premi Santa Eulàlia es celebrarà el 12 de febrer en un acte al Teatre Romea i es publicarà a principi de març a la col·lecció «Narratives» de Comanegra. 

L’acte ha estat presidit per Daniel Martínez de Obregón, president del Grup Focus, i per Joan Sala, director general de l’editorial Comanegra que han explicat com va nèixer la proposta. També han intervingut Fèlix Riera, director d’Àfora Focus Edicions, Jordi Puig, director editorial de Comanegrai elpresident del jurat Francesco Ardolino.

El Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona esdevé el més ben dotat del país publicat per una editorial independent i un dels premis literaris capdavanters en llengua catalana.

La creació d’un premi de novel.la de Barcelona és una idea covada al llarg de molts anys a Comanegra, que, des de la reedició ampliada del mític Barcelona pam a pam, ha tingut una vocació inalterable per l’assaig històric i la literatura de la ciutat. En Àfora Focus hi ha trobat el soci perfecte per impulsar-lo amb prou força i ambició per convertir-lo en un dels principals esdeveniments editorials de cada temporada. 

Àfora Focus Edicions, dins l’àgora de Focus, és un segell editorial per canalitzar les necessitats de reflexió i emparar la voluntat de permanència de l’activitat d’Àfora; per donar rellevància conceptual i estètica als textos i creadors seleccionats. 

El jurat del primer Premi Santa Eulàlia estarà format per Francesco Ardolino com a president, Llucia RamisEnric H. March, Alba Cayón de Comanegra i Jordi González del Grup Focus.

Imatges relacionades

Vídeos adjunts

Fitxers adjunts

NdP - Premi Sta. Eulàlia de la novel·la de Barcelona
NdP entregada a l'acte

Enllaços adjunts