La simfonia dels herois

novembre 25, 2023 | Fundació Romea

Estrena del documental “La Simfonia dels Herois”. És un projecte liderat pel Dr. Andreu Gabarrós, cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari de Bellvitge. El Dr. Gabarrós és un reconegut neurocirurgià a nivell nacional i internacional, amb més de 30 anys de trajectòria professional, expert en la cirurgia dels tumors cerebrals però, que a més, és compositor, lletrista, teclista i vocalista de la banda de rock Dorigen. El Dr. Gabarrós va seleccionar nou pacients que eren músics, els va composar una cançó i els va convidar a gravar-la, adaptant-la a l’instrument que tocava cadascú.  Amb el suport de l’Hospital Universitari de Bellvitge i  la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació Lao,  d’aquesta experiència  en va sorgir un disc, un concert de presentació i aquest documental. 

El documental ens apropa experiències humanes en una situació límit amb la música com a motor de vida.  Aquí el pes el tenen la vida dels pacients, la seva lluita contra la malaltia juntament amb els familiars, l’activitat mèdica i musical de l’Andreu Gabarrós, i les ganes de tots de retrobar-se. El concert del passat 11 de maig al Teatre Joventut, serveix de fil conductor i de lloc comú on les històries conflueixen. 

El projecte “La Simfonia dels Herois” té un triple objectiu: reconèixer l’esforç de superació dels pacients; enviar un missatge d’esperança sobre la seva supervivència, i alhora recaptar fons per fer recerca en l’àmbit mundial sobre tumors cerebrals.

Direcció: Josep Serra i Marc Joan

Producció executiva: Hospital Universitari de Bellvitge

Amb la col·laboració de: Diputació de Barcelona, Fundació Lao i Focus

Imatges relacionades