Presentació del llibre: El verbo amar y el camino hacia el desapego

octubre 11, 2021 | Fundació Romea

El Llibre:

‘EL VERBO AMAR y el camino hacia el desapego’ és un llibre que pretén mostrar com transformar  les vivències del dia a dia i tot allò que ens succeeix a la vida en aprenentatges.

El tema central del llibre és l’amor i les relacions de parella. Prenent com a punt de partida el fet  que les nostres parelles són el nostre principal mirall, s’explica com allò que veiem a l’altra ens  parla de nosaltres. Es tracta de canviar la perspectiva amb la que s’observa tot allò que vivim.

Hi ha la tendència a viure l’amor des de l’aferrament i això provoca un gran patiment. Canviant  la perspectiva i tractant d’entendre que totes les relacions tenen com a objectiu ensenyar-nos  alguna cosa de nosaltres mateixos, podrem integrar aquests aprenentatges i desdramatitzar les  situacions. Deixar de patir o, com a mínim, veure el patiment com un estat temporal, i com a  una elecció.

Les relacions de parella es poden experimentar amb un aferrament sa. No estem acostumats,  però és possible. Per fer-ho cal tota una sèrie d’ingredients però el fonamental és l’autoestima.  Hem d’aprendre a estimar-nos i respectar-nos per tal d’estimar a l’altra.

Estimar implica donar llibertat a l’altra persona per se qui és. Acceptar-la tal i com és. Estimar  no vol dir posseir. Significa deixar anar. Estimar és compartir, cuidar, admirar i respectar.

El llibre es desenvolupa en dues part: La primera està integrada per les experiències en l’amor  d’una noia: la Miriam, una dona de quaranta i pocs anys, lesbiana, i molt apassionada en l’amor.  A la  segona  part la  protagonista  reflexiona  sobre  tot allò  que  ha après a través de les  seves  relacions de parella.

La Miriam decideix transformar el dolor en aprenentatge, amb la qual cosa aconsegueix créixer  i evolucionar com a persona.

El llibre no passarà desapercebut. No només per la historia que explica, on es parla obertament  de l’amor i la sexualitat; sinó per les idees que  transmet, que poden ajudar a  tothom qui ho  llegeixi a valorar com ha viscut i/o viu les seves relacions, què n’ha après o està aprenent d’elles i com es poden millorar.

Imatges relacionades

Vídeos adjunts

Fitxers adjunts

Pòster acte

Enllaços adjunts