XII Cicle de lectures dramatitzades, “M’he casat amb tu per alegria”

juliol 8, 2024 | Fundació Romea

Presentem el 12è cicle de lectures dramatitzades amb M’he casat amb tu per alegria escrita per Natalia Ginzburg i dirigida per la sòcia Maria Casellas.

L’elenc d’intèrprets està compost per l’actriu Assun Planas, les sòcies Andrea Portella, Míriam Escurriola i Marc Pujol.

Sinòpsi:

Fa una setmana del casament del Pietro i la Giuliana, una parella que fa poc més d’un mes que es coneixen. Ell és un advocat de classe benestant, cansat d’una vida convencional on regna l’ordre. Ella, una excèntrica noia d’origen rural i humil que, després de marxar de casa als disset anys, s’ha espavilat per si sola en una ciutat que no li ha estat amable. El Pietro ha convidat a la seva mare a dinar, que no veu amb bons ulls aquest casament precipitat. Tota una prova de foc per a la jove que dista molt dels valors tradicionals de la mare i que busca noves fórmules per entendre l’amor i trobar la felicitat.

M’he casat amb tu per alegria és la primera obra de teatre de Natalia Ginzburg, amb uns personatges que tant es qüestionen les bases de la seva existència com parlen de les coses més banals. Amb diàlegs vius i delirants, la peça retrata una societat aferrada a les seves tradicions que entra en contradicció amb les noves realitats socials que van apareixent. Una reflexió sobre els mecanismes de la felicitat; l’amor i l’enamorament; i l’equilibri entre esquivar el destí o sotmetre-s’hi.