Timere * Acció sobre poemes de guerra de Ferrater

noviembre 28, 2022 | Fundació Romea

Timere ve del llatí «tenir por», i la por pot no semblar pas cap gran tema per literar o filosofar. Però de por moltes persones n’han tingut i moltes en tenim encara. D’això cal que també se’n parli.

I és el que farem. Prenent com a punt de partida l’experiència de la guerra civil que Gabriel Ferrater recull al poema narratiu In Memoriam, Quatre Gotes i la companyia de teatre Kamchàtka ens proposen un viatge a l’interior de les nostres pors. Les pors que hem heretat i les pors que ara ens envolten. Amb un llenguatge escènic singularment immersiu que es nodreix alhora del text, la música, els espais i les mirades més íntimes. 

Una experiència immersiva
L’acte converteix els assistents en protagonistes dins un Teatre Romea ambientat en les pors i l’experiència recollida a In Memoriam. Tres grups, des de diferents punts propers a l’exterior del teatre, entraran i faran viatges diferents per les instal·lacions, amb final al pati de butaques, on tots plegats gaudiran de l’espectacle amb Quatre Gotes i Kamchàtka sobre l’escenari.

Gabriel Ferrater i In Memoriam


L’acte Gabriel Ferrater va néixer a Reus l’any 1922 i va dedicar la seva vida a la poesia i la traducció, a més de fer crítica i ser lingüista. Al llarg de la seva vida va traduir al català llibres com El proceso de Kafka o Cartesians Linguistics, i va crear les seves pròpies poesies, com Menja’t una cama (1962), Teoria dels cossos (1960) o Les dones i els dies (1968), on trobem el poema narratiu
In Memoriam, un poema que recull l’experiència de Ferrater durant la Guerra Civil Espanyola. El poema descriu els moments històrics amb les sensacions i sentiments de l’autor, d’aquí la por amb la qual reflexiona.

Imágenes relacionadas

Enlaces adjuntos